Hyvät markkinointikuvat puhelimella

18.2.2021

Miten saan hyvät markkinointikuvat puhelimella?

Asunnon kuvat ovat asuntojen vuokrausilmoituksissa isossa roolissa ja ne ovat tärkeä osa onnistunutta vuokrausta. Niinhän sen menee, että yksi kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Tästä syystä olemme tähän koonneet kaikki perustason vinkit, joilla onnistut asuntosi valokuvauksessa. Hyvät kuvat nostavat ilmoituksesi hyvin esiin ja houkuttelevat paremmin mahdollisia vuokralaiskandidaatteja.

Hyvät kuvat on mahdollista saada nykyisin jo kännykänkin kameralla, sillä ne ovat kehittyneet muutamien vuosien sisällä hirmuisia harppauksia. Esimerkiksi nykyisin useassa puhelimessa on useampi erillinen kamera, jonka avulla saat hyviä kuvia erilaisissa tilanteissa.

Kännyköiden kamerat eivät ole vielä kuitenkaan syrjäyttäneet järjestelmäkameraa oikeissa käsissä, mutta kännyköiden avulla saat nykyään vaivattomammin perustason taidoilla hyvät kuvat. Järjestelmäkamera on edelleen ykkönen ja peittoaa kännykkäkamerat helposti ominaisuuksissa sekä kuvien laadussa. Kännykällä kuvaamisessa on kuitenkin selkeät etunsa ja se on helpommin lähestyttävissä useammalle; kännykkä on aina taskussa valmiina, sen käyttö on helppoa ja vaivatonta, kuvatiedostojen siirto omiin arkistoihin on erittäin nopeaa ja näppärää. Mikäli et ole erityisemmin kiinnostunut valokuvaamisesta eikä löydy intoa investoida aikaa ja rahaa järjestelmäkameraan on kännykällä kuvaus erinomainen vaihtoehto!

Millainen kännykkä olisi hyvä asunnon kuvauksessa?

Uudemmat puhelimet ovat lähtökohtaisesti kaikki vähintäänkin kohtalaisia hyviä kuvaukseen, kovan kehityksen vuoksi. Nykyään kännyköistä löytyy paljon ominaisuuksia kuvaukseen esim. 6k videonkuvaus, megapikseleitä parhaimmillaan yli 100 ja paljon muuta. Kameroita uusimmissa puhelimissa on jo useampia, mutta tässäkin pätee vanha sanonta: ”Ei se määrä, vaan se laatu”. Viisi kameraa ei ole esimerkiksi välttämätöntä, toki ei siitä haittaakaan varmastikaan ole, mutta tärkeä ominaisuus on mm. laajakulma, sillä saat laajemman kuvan ja tällöin usein paremman käsityksen kokonaisuudesta. Nykyään on tarjolla jo ultralaajakulmakin omaavia vaihtoehtoja. Laajakulman avulla saat yksinkertaisesti enemmän näkyviin yhteen kuvaa ja täten vuokralaiskandidaatit saavat asunnosta enemmän tärkeää tietoa mm. näkevät koko keittiön tai kylpyhuoneen kaikkine varausteineen.

Muutama vinkki itse kuvaukseen:

- Katso, että kuvattava kohde on paras versio itsestään.

- Kaikki tilat ovat mahdollisimman siistejä, eikä kuvattavalla alueella ole turhia sotkuja tai rojuja. Mikäli huoneistossa asutaan vielä, on nykyiselle asukkaalle hyvä ilmoittaa, että katsoo paikat kuntoon. Mikäli tavaroita on tiellä, niin siirtele niitä ennen kuvan ottamista.

- Mikäli huoneistossa on verhot tai sälekaihtimet, niin katso, että ne ovat samalla tavalla (asetettuna auki asentoon).

- Pieni juttu, mutta kylpyhuonetta kuvattaessa laita wc pytyn kansi kiinni.

Huolehdi, että kameran linssi on puhdas

- Pyyhkäisee kameran linssiä esimerkiksi pehmeällä mikrokuituliinalla, sillä usein niissä voi olla likaa, sormenjälkiä ja vaikka mitä. Puhtaalla linssillä tulee paremmat kuvat.

Paras valo on luonnonvalo, eli mikäli suinkin mahdollista, niin kuvaa valoisalla säällä. Mikäli luonnon valoa ei ole tarjolla, niin laita valot päälle tai mikäli ei ole sähköjä, niin ota mukaan akkukäyttöinen lisävalaisin. Käytä tarvittaessa salamaa. Oikea valaistus on erittäin tärkeä osa hyvää kuvaa!

Suunnittele ennen kuin kuvaat

Valitse oikeat kuvakulmat ja pidä linjat suorassa. Ota kuvat kamera vaakatasossa mikäli mahdollista.

- Yleiset kuvat esimerkiksi huoneista on hyvä kuvata vyötärön korkeudelta, sillä silloin katon ja lattian tasapaino on yleisesti luonnollisimmillaan.

- Kuvatessa keittiötä tai kylpyhuonetta nosta kulmaa lähemmäs silmien tasoa, jotta esimerkiksi työtasot ja kiintokalusteet ovat nähtävissä.

- Pidä linjat suorassa. Ota kuvalle jokin kiintopiste, joka on suorassa esim. karmit tai ikkunan raamit. Tässä hyvä apu on myös kameraan ruudukon tai kameran vaaka, josta näet onko kuva tasapainossa.

Älä käytä zoomia, vaan jalkoja, sillä zoomaus yleisesti huonontaa kuvaasi.

Kuvien käsittely on myös tärkeä osa hyvää kuvaa!

Laadukas ja hyvä kuva on aina paras lähtökohta lähteä muokkaamaan. Huonosta kuvasta ei saa hyvää kuvan käsittelylläkään. Hyviä ohjelmia kuvien käsittelyyn on varmasti paljon ja varmasti yhtä monta mielipidettä, että mikä näistä on paras ja miksi. Emme nosta mitään erikseen erityisen hyväksi, sillä tämä on hieman mielipide ja maku kysymys mistä kukin tykkää. Puhelimissa itsessäänkin on usein hyviä muokkaus ominaisuuksia, joiden kanssa saat kaikki tärkeimmät fiksaukset tehtyä, mutta hyviä ilmaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi: Google kuvat sovellus, Snapseed, tai VSCO. Testaile eri alustoja, niin löydät itsellesi mieleisen.

Kuvia voidaan viilata todella paljon, jotta ne ovat viimeisen päälle hyvät, mutta tässä vain muutama pääpointti, joita on hyvä tarkastella kuvia käsiteltäessä:

- valotus

- värien toisto

- terävyys

- kuvan rajausta

Toivottavasti tästä oli apua ja saat asuntosi kuvista napsun verran parempia!

Tilaa vuokralaisrekisteri

Syötä alle vuokra-asuntosi paikkakunta ja pinta-ala, niin saat tiedot äskettain asuntoa hakeneista vuokralaisista.

Lähetämme tiedot sähköpostiisi!